четверг, 7 мая 2015 г.

Професія письменника.

Хто такий письменник?


Ернест Хемінгуей
Письменник - професія незвичайна і цікава. Здається, що письменники - люди обрані. Насправді написати і видати книгу сьогодні може будь-яка людина. Більше того, навіть видавати книгу не потрібно - можна створити електронну версію і продавати через Інтернет.

Письменники бувають різні: одні пишуть художню літературу, інші - ділові книги, треті - технічні.

Рей Бредбері


Слово «письменник» віддієслівного походження, утворилося від дієслова «писати». Раніше текстові твори дійсно писалися «від руки». У XX столітті у зв'язку з розвитком науки і техніки умови письменницької праці змінилися, проте, не зважаючи на те, що більшість письменників перейшли на набір текстів на друкарській машинці, а потім і на комп'ютері, слово «письменник» зберегло своє значення.

У письменника повинен бути гуманітарний склад розуму і розвинена фантазія. Придумати художній твір, не маючи яскравою фантазії, неможливо. Він повинен знати правила граматики, не допускати синтаксичні помилки і найголовніше, вміти звичайному слову надати поетичний окрас або емоцію за допомогою синонімів, асоціацій, фірмового стилю.

Джордж Орвелл
Представники цієї професії люди не зовсім звичайні. Вони яскраві, епатажні, емоційні, часто холерики. Письменники, які не можуть не писати, самі шукають підсвідомо об'єкт, який заподіє їм, наприклад, моральний біль і тоді вони сідають за письмовий стіл.

Письменники відіграють величезну роль у вихованні мас. Складно уявити, як би люди поповнювали словниковий запас, вчилися грамотно писати і говорити, якби не класики літератури. Якщо художня література - це всього лише приємне проведення часу на дозвіллі за читанням, то наукові та філософські праці, технічні інструкції, спостереження і рекомендації лікарів, шкільні підручники - все це змушує людей думати.



4 комментария:

  1. Дуже цікава стаття. Мені сподобалося, що все написано лаконічно.

    ОтветитьУдалить
  2. Фотографии подписаны. Это очень хорошо. Но сейчас осталось мало людей из тех кто не узнает Брэдбери или Химингуэя.

    ОтветитьУдалить
  3. А вообще нормально. Интересно читать

    ОтветитьУдалить
  4. Кто-то узнает, кто-то нет. Это не так важно.
    А блог хороший.

    ОтветитьУдалить